onsdag 30. januar 2013

Gull og grønne skoger du liksom...

1. Introduksjon av oppgaven
vi har fått i oppgave og dramatisere en situasjon i en barnetv figurs verden. vi skal velge oss først en karakter. Han/hun må være menneskelig, det nytter ikke med pokemon, ol. karakteren skal være 16 år, og hva har skjedd? historien skal bygges videre herfra. Det er viktig og få med personligheten til personen tydelig og virkelig prøve og ta med et element som er overaskende i forhold til forventnigene til den opprinnelige karakteren.

2. Beskrivelse av karaktervalg 
Jeg har valgt karakteren Emil fra lønneberget. Han er en liten gutt som bor på en gård sammen med familien sin. Han er kjent for og finne på alt for mye tull og tøys, og har en far som skriker som bare det hvergang han gjør noe ugang. Deretter blir Emil sendt i snikkerbua. Der må Emil sitte i timesvis uten og få komme ut. Derfor spikker han. Han har en hel samling og spikker trefigurer. Grunnen til valget mitt er fordi det virket spennende å jobbe med Emil og han er veldig kjent blant barn.


-->3. Planlegging av bilde
Min plan:
Jeg har valgt som sagt Emil fra Lønneberget.
Hva har skjedd? Han er blitt 26 år og jobber som advokat på hjemmekontoret sitt. Som 26 åring har han gått fra den lille pøbelen til egentlig den samme pøbelen bare nå som voksen og med jobb
Hva skjer i bildet? han sitter og spikker på pappkoppen som det egentlig skal være kaffe oppi, men han spikker på den samtidig som han ikke ser så veldig fornøyd ut med jobben.
Lokasjonet: hjemme hos meg på kontoret.
Klær: Emil har de samme klærne som andre menn i 2013, (bukse og shorte), men han har beholdt det gamle håret og hatten sin og lommekniven.
Skuespiller: Christian levik.

4. Cinemagraph-test
Her er min egen cinemagraph-test, og ser slik ut:

En cinemagraph er i utgangspunktet et helt vanlig stille bilde, men vi gjør noe me det. Vi lager en bevegelse. Ved og ta noen bilder i forskjellig stilling og legge dem oppå hverandre får du den effekten der en spesiell ting beveger seg, mens resten av ildet står stille. Jeg har ikke gjort det spesielt grundig her, men dette er altså bare et prøvebilde.

5. Plan for prøvebildet!

Hvor? - Hjemme hos meg på kontoret
Hvem er skuespiller? - Christian Levik
Når avtaler - Onsdag
Stemning i bildet, hvordan viser du dette? - Dårlig stemning, dette ser vi på det dempende lyset og ansiktsuttrykkene til skuespilleren.
Komposisjon - vinkel/utsnitt? - Komposisjonen i bildet skal være midt i bildet, og vinkelen skal være normalperspektiv.
Hva skjer hvis ting går galt, været/skuespiller? - Været er null problem fordi bildet blir tatt inne. og Vis det skulle skje noe med skuespilleren, kan jeg alltids avtale med storebror.
Kamera? - Jeg har mitt eget kamera hjemme som jeg skal bruke.
Kostyme? - Kostymet har jeg funnet frem hjemme.

 7. Cinemagraph
 Her sitter emil som 20 åring med sin nye jobb. Han drikker kaffe fra en kaffe tallerken, akkurat som faren hans pleide og gjøre. Jeg kunne nok fått bilde litt mer stabilt , men er stort sett fornøyd

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar